A Jobbik részben támogatja az alkotmánymódosítást

A Jobbik részben elfogadhatónak tartja az alaptörvény negyedik módosítását, egyes részeire azonban nem tudja áldását adni - mondta a törvényjavaslat általános vitájában Gaudi-Nagy Tamás, az ellenzéki párt vezérszónoka kedden az Országgyűlésben.

Azt mondta, a kormánytöbbség felelőssége, hogy olyan alaptörvénye lett az országnak, ami a legitimáció szempontjából több felől is támadható. Kifogásolta, hogy a mostani módosítás nem tér vissza a történeti alkotmányosság értékeihez teljes körűen, és - mondta - bár vannak olyan rendelkezései, amelyek részben elfogadhatók, vannak olyan elfogadhatatlan elemei is, amelyekre a Jobbik nem tudja áldását adni. Jelezte, hogy ezért számos módosító javaslatot nyújtanak majd be, az elszámoltatás, a rendszerváltozás végigvitele, az Alkotmánybíróság garanciákkal övezett működésének biztosítása és az alapvető szabadságjogok ügyében.

Gaudi-Nagy Tamás közölte: nem tartják elfogadhatónak például, hogy a véleménynyilvánítási szabadságot egy 2008-as uniós kerethatározatra tekintettel kívánják korlátozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.