A Jobbik rendkívüli parlamenti ülést szeretne a volt SZDSZ-es politikusok ügyében

A Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy hívjanak össze egy rendkívüli parlamenti ülést a volt SZDSZ-es politikusok elszámoltatásához szükséges törvényjavaslat elfogadására.

Szilágyi György jobbikos képviselő pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "hosszas harc után" csütörtökön a kormánytöbbség támogatásával sikerült tárgysorozatba venni a pártok részére nyújtott állami támogatások vissza nem fizetését szankcionáló törvényjavaslatot. Csakhogy a jobbikos indítvány napirendre vételéről jelen állás szerint már csak a választás után felálló új Országgyűlés dönthet.

Szilágyi György szerint a kormánypártok részéről csak "szemfényvesztés" a javaslat tárgysorozatba vétele. Emlékeztetett rá: bár a Jobbik a házbizottság csütörtöki ülésén tett rá javaslatot, de a kormánypárti frakciók nem támogatták, hogy sürgős eljárással még csütörtökön meg is tárgyalja és el is fogadja a javaslatot az Országgyűlés.

Pedig ahhoz még a jelenlegi parlamentnek kellene elfogadnia a javaslatot, hogy már az áprilisi országgyűlési választáson ne indulhassanak és juthassanak újabb állami támogatáshoz a korábbiakkal is tartozó politikusok.

Szilágyi György emlékeztetett rá: Fodor Gábor és Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnökök a baloldali Összefogás jelöltjeiként úgy kaphatnak állami támogatást közpénzből az idei választásra, hogy közben a korábban általuk vezetett párt több százmillió forinttal tartozik az államnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.