A Jobbik módosítaná a kampányfinanszírozás szabályait

A Jobbik törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ne lehessen következmények nélkül szórni az állami pénzt a választási kampányok során - reagált az ellenzéki párt a Political Capital Institute és a Transparency International Magyarország keddi nyilatkozatára.

A Political Capital az MTI-nek kedden küldött közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy súlyos kockázatot látnak a választási kampány finanszírozásának szabályozásában. Azt írták, 27 egyéni jelölt elindításával, azaz 13 500 aláírás összegyűjtésével már országos lista állítható, vagyis akár egy baráti társaságnak is megéri pártot alapítani, máris hozzájuthat a központi kampánytámogatás százmillióihoz.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője keddi közleményében úgy fogalmaz: a Fidesz szándékosan, saját politikai érdekeit szem előtt tartva alkotott olyan kampányfinanszírozási rendszert, amely a "kamupártok" indulását és felelőtlen pénzköltését lehetővé teszi, hogy minél inkább megossza az Orbán-kormányt leváltani kívánó erőket. Mindezek miatt a 2014-es országgyűlési választási kampány vélhetően minden eddiginél többe kerül majd az adófizetőknek - tette hozzá.

Úgy vélte: amennyiben a kormánypártok nem csak szavak szintjén kívánják biztosítani a tiszta és olcsó kampányt, támogatniuk kell a Jobbik javaslatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.