A Jobbik megfizettetne az ellenzéki bojkottért

A Jobbik felszólítja a külügyi bizottság szocialista képviselőit, hogy a kilenc hónapos bojkottjuk idején felvett bizottsági "munkáért" járó juttatásukat fizessék vissza.

A Jobbik felszólítja a külügyi bizottság szocialista képviselőit, Kovács Lászlót, Szabó Vilmost és Harangozó Gábort,  illetve az LMP-s Ertsey Katalint,  hogy a kilenc hónapos bojkottjuk idején felvett bizottsági "munkáért" járó juttatásukat - fejenként havonta közel 200 ezer forintot - fizessék vissza - tájékoztatta közleményben az MTI-t Dúró Dóra az ellenzéki párt szóvivője.

Az MSZP képviselői kedden jelentették be, hogy újra részt vesznek az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésein, ahonnan 2012 novembere óta Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő - zsidó származású képviselők és kormánytagok számbavételéről szóló - kijelentései elleni tiltakozásul maradtak távol.

A Jobbik a szocialisták "elvtelenségét és következetlenségét látja kicsúcsosodni abban, hogy a 2012. december 2-án diadalmasan bejelentett bojkottjukat kilenc hónap után önként felmondják" - fogalmazott Dúró Dóra.

2012. november 26-án a parlament plenáris ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője, a külügyi bizottság alelnöke azonnali kérdés formájában felvetette, hogy a nemzetbiztonsági kockázatok elkerülése érdekében írják össze a Magyarországon élő zsidó származásúakat, különös tekintettel a parlament és a kormány tagjaira.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.