A Jobbik levenné az iskolaigazgatók szájkosarát

A Jobbik felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Iskolafenntartó Központ megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak.

Az fn.hir24.hu portál múlt heti írása szerint január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től. "Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel" – olvasható a levélben.

A Jobbik szerint mindez egyértelművé teszi, hogy a kormány sikerpropagandájával ellentétben nagyon súlyos gondok adódtak az intézményeknél, és ma is bizonytalanság övezi a jövőt. "Ha igaz lenne a csak sikereket hangoztató kormányzati kommunikáció, akkor miért lenne szükség az említett szájkosárra, miért ne mondhatnák el csupa pozitív tapasztalataikat az igazgatók?" - veti fel közleményében Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúságpolitikai Kabinetének vezetője.

Úgy fogalmazott: a Jobbik Magyarországért Mozgalom a nagyobb állami szerepvállalással az oktatásban mindig is egyetértett, de az elfogadott törvényjavaslat kapcsán többször figyelmeztetett arra, hogy ezzel a ló túloldalára esik a kormány. Ehhez járult még az - folytatja Farkas Gergely - hogy az intézkedéseket előkészítetlenül, kapkodva, megfelelő tájékoztatás nélkül vitték véghez, ráadásul az átálláshoz szükséges költségvetési források is bizonytalanok.

Szerinte a mindezek következményeként az iskolák többségében kialakult káosz, tanácstalanság elkerülhető lett volna, ha nem csak a saját feje után megy az államtitkárság, hanem "hallgat többek között a Jobbik a szakmai kritikáira, óvatosságra intő figyelmeztetésekre".

A Jobbik ezért felszólítja a kormányt, hogy nézzen szembe a problémákkal, beszéljen azokról őszintén, a bajt csökkentve pedig adja meg a kellő tájékoztatást az intézményeknek és dolgozóiknak, illetve biztosítsa a működéshez szükséges forrásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.