A Jobbik lemondatná Szabó Tímeát

A Jobbik továbbra is várja a baloldali Összefogás pártjainak reakcióját Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnökének büntető törvénykönyvre (Btk.) vonatkozó javaslata ügyében.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője kedden az Együtt-PM budapesti központja előtt azt mondta: pártja kegyetlennek, ember- és életellenesnek tartja a baloldali pártok közös listáján ötödik helyen szereplő képviselő által benyújtott javaslatot. Szabó Tímea indítványa lehetővé tenné, hogy egy újszülöttet szülés utáni meggyilkoló édesanya enyhébb büntetést kapjon, mint amilyen büntetési tétel az emberölésre vonatkozna - mondta a jobbikos politikus.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője
Budapest, 2014. február 11. Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője az Együtt-PM budapesti központja előtt tartott sajtótájékoztatóján 2014. február 11-én. A Jobbik továbbra is várja a baloldali Összefogás pártjainak reakcióját Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnökének a büntető törvénykönyvre (Btk.) vonatkozó, az újszülött gyermeküket megölő anyák büntetési tételét csökkentő javaslata ügyében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szavai szerint a javaslat különösen nagy szégyen egy olyan képviselőtől, aki ráadásul édesanya is. Arra szólította fel a baloldali pártokat: valljanak színt a javaslattal kapcsolatban, s megismételte: Szabó Tímeának le kell mondania.

A szóvivő jelezte: a Jobbik tapasztalatai azt mutatják, hogy a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokkal - idősekkel, nőkkel, gyermekekkel - szemben elkövetett bűncselekményeket szigorúbban kellene szabályozni a Btk.-ban.

Az Együtt-PM központja előtt tucatnyi Jobbik-szimpatizáns tiltakozott, ők egyebek mellett "gyermekgyilkosoknak nincs kegyelem!", illetve "baloldali összefogás a csecsemőgyilkosokkal" transzparenseket mutattak fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.