A Jobbik Kerecsenden masírozott

Demonstrációt tartott a Jobbik "a községet ellepő bűnözési hullám miatt" Kerecsenden, amelyen mintegy ötszázan vettek részt. A helybeliek a Jobbik segítségét kérték, mert elmondásuk szerint a cigányság egy része ellehetetleníti a falu életét.

A demonstráción Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere arról szólt, hogy valami félresiklott Magyarországon, mert sokan csak a jogaikat ismerik, a kötelességeiket nem. Példaként hozta saját települését, ahol az elmúlt másfél évben kialakult helyzet után gyökeres változást hozott két mezőőr munkába állítása a külterületi lopások megakadályozására.

Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője a cigányság vezetőit hibáztatta a felzárkóztató programok kudarcáért. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a bűnözőknek üzent: hagyjanak fel életmódjukkal, mert semmi jóra nem számíthatnak Magyarországon. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke zéró toleranciát sürgetett a bűnözés kérdéskörében is. "Fontos lenne a csendőrség felállítása, hiszen ez minden második európai országban működik a vidék közbiztonságáért" - mondta.

A beszédek után a résztvevők felvonulást tartottak Kerecsenden.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.