A Jobbik feloszlatását kezdeményezik

A Jobbik feloszlatását kezdeményezi ügyészségi beadványában az Éljen Nyíregyháza Független Mozgalom; a szervezet kedden tartott bejelentett antifasiszta demonstrációt a nyírségi nagyvárosban.

Lengyel Károly helyi önkormányzati képviselő, a mozgalom elnöke személyesen vitte be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre a szervezet beadványát, melyben azt kéri, hogy az ügyészség vizsgálja meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom tevékenységét, és "törvénybe ütköző cselekedetei" miatt oszlassa fel a pártot.

"Nem nézhettük tétlenül a fasiszta és nyilas eszmék bújtatott, illetve kevéssé bújtatott terjedését, ezért a magyar jogszabályokat segítségül hívva gátját akarjuk állni ennek a szervezetnek" - mondta újságíróknak Lengyel Károly. A demonstráció céljáról a képviselő elmondta, hogy eddig kevesen léptek fel a Jobbik ellen, ezzel a tüntetéssel pedig a pártot szeretnék ráébreszteni arra, hogy "nem csinálhatnak azt, amit akarnak".

A mozgalom elnöke a helyi Kossuth téren gyülekező, közel száz ember jelenlétében az ügyészégi beadványt Csabai Lászlónénak, Nyíregyháza szocialista polgármesterének is átadta, majd a tüntetők rendőri kísérettel átvonultak a Benczúr térre. A rövid táv alatt több száz fősre duzzadt tömeget itt közel száz Jobbik-szimpatizáns várta, akik bekiabálásokkal igyekeztek megzavarni az antifasiszta demonstrációt; a két tábor a rendezvény ideje alatt végig folyamatos szópárbajban állt egymással. A tüntetés ennek ellenére atrocitás nélkül zajlott le; a tömegben egy középkorú hölgy rosszul lett, őt a kiérkező mentősök látták el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.