Vona nem vitázik a 'globális kapitalizmus magyar helytartójával'

Nyilvános vitára hívta ki Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje Vona Gábort, a Jobbik kormányfő-jelöltjét. Bokros másfél órát kért, hogy bebizonyítsa: a Jobbik tönkreteszi, elárulja Magyarországot. Vona Gábor elutasította a vitát.

Nyilvános vitára hívta ki Bokros Lajos Vona Gábort - az MDF miniszterelnök-jelöltje ezzel a "nagypolitika" színpadára emelte a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét. Bokros a Vonához írt levelében másfél órát kért, hogy bebizonyítsa, a Jobbik politikája tönkreteszi, elárulja Magyarországot. "Az önök gondoltai és programpontjai - megvalósulásuk esetén - szegénységbe és szolgaságba taszítanák a magyar embereket. A Jobbik nemzet- és társadalomellenes nézeteket képvisel" - fogalmazott az MDF miniszterelnök-jelöltje, aki "kulturált vitát" ajánlott a Jobbik elnökének.

Vona Gábor elutasította a vitát. "Az a neoliberális társadalom- és gazdaságpolitika nemzet- és társadalomellenes, amelynek ön világszerte hírhedt élharcosa. Az a politika, amely a profit, a nagytőke és a multinacionális mamutvállalatok oltárán képes feláldozni embereket, közösségeket, kultúrákat és értékeket, vagyis mindent" - írta válaszlevelében, egyértelművé téve: valódi ellenfeleinek a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltjeit tartja, de tavasszal, a miniszterelnök-jelöltek vitáján hajlandó kiállni Bokros Lajos ellen is.

Akkora derül ki, mely pártok tudták összegyűjteni az országos listaállításhoz szükséges ajánlószelvényeket anélkül, hogy csaláshoz folyamodtak volna, mint az sajnos az MDF-fel egy éve a ferencvárosi időközi választáson előfordult - tette hozzá a Jobbik elnöke. Az MDF-ről Vona Gábor úgy fogalmazott: "egyfajta elégtételként élem meg, hogy az MDF, amely ideológiai vargabetűivel és a politikai hullák sorozatos feltámasztásával a magyar közélet legbizarrabb pártjává vált, oda jutott, hogy most már a korábban napi szinten szélsőségesezett Jobbik hátán felmászva kíván némi figyelemhez jutni. Az pedig külön megtiszteltetés nekem, hogy ön - akit a globális kapitalizmus egyik hazai helytartójának tartok - a Jobbikot tekinti céljai elérésében a legfőbb akadálynak".

Vona Gábor megfutamodott, időhúzásra játszik - reagált az elutasításra Bokros Lajos, aki változatlanul fenntartja ajánlatát, mivel szerinte a választóknak már az ajánlószelvények gyűjtése előtt is joguk van megismerni a jelöltek programját. - Ha a Jobbik miniszterelnök-jelöltje mégsem mer kiállni, az MDF januárban részleteiben ismerteti a Jobbik nemzet- és társadalomellenes, finoman szólva is "egyszerű" politikájával szemben az érveit - zárta Bokros a válaszlevelét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.