A Jobbik elhatárolódott Gaudi-Nagy Tamástól női kvóta-ügyben

A Fidesz és az MSZP is kihátrált az LMP női kvótát javasoló módosító indítványa mögül, pedig az eredetileg többpártinak indult - írja közleményében Ertsey Katalin képviselő.

Az ötletet kezdeményező képviselő hozzáteszi, hogy hétfőn a Jobbik "elhatárolódott" Gaudi-Nagy Tamástól, aki a női kvótát támogató LMP-s javaslat mellé állt. Szavai szerint a Jobbik frakciójában ülő, de nem párttag képviselő volt az egyetlen, aki az egyeztetések végén is "állta a szavát", mert a korábban a kezdeményezéssel egyetértő szocialista és fideszes képviselők az utolsó pillanatban hátráltak ki a nők ügyét segítő javaslat mögül. Hozzáteszi, hogy a KDNP-t eleve meg sem kérdezték a javaslatról.

Hangsúlyozza, hogy az LMP kezdeményezése alapján a jelenlegi kilenc százalékról egy lépésben 16 százalékra emelkedne a nők aránya, "amivel felzárkózhatnánk Kazahsztán, Albánia, Azerbajdzsán, Tadzsikisztán szintjére".

Ertsey Katalin véleménye szerint a Fidesz magatartása csak "egyetlen módon lenne menthető", ha még kedden bejelentenék, hogy elfogadják az LMP "kihívását", és a 2014-es országos listájuk befutó helyeinek több mint 33 százalékán indítanának nőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.