A Jobbik az MSZP-székháznál tüntet a kormány ellen

Tüntetést hirdetett május 12-ére a Jobbik tiltakozásul a Széll Kálmán Terv 2.0 "brutális megszorításai" ellen. A demonstráció érdekessége, hogy az Orbán-kabinethez köthető intézkedéscsomag elleni megmozdulást az MSZP székházánál kívánják elkezdeni.

"Vonulásos tüntetést" tart a Jobbik a Széll Kálmán Terv 2.0-nak nevezett, brutális megszorítások ellen május 12-én Budapesten - derül ki a szélsőjobboldali párt közleményéből.

Az ellenzéki párt felhívása szerint a magyar embereknek elegük van az állami szervek kíméletlen pénzbehajtásából, az új adókból és adóemelésekből. A Jobbik fontosnak tartja a megszorítások elleni tiltakozást, mivel a kormányzati intézkedések 2013-ban "minden egyes magyar állampolgárnak - a csecsemőtől az aggastyánig - legalább 60 000 forintjába kerülhetnek".

A demonstráció érdekessége, hogy a szervezők az MSZP székházához hirdették meg a gyülekezőt, célállomásként pedig a Fidesz székházát jelölték meg, "így fejezve ki a megszorítások kormányokon átnyúló folytonosságát, melyet az EU és az IMF nyomására hajtanak végre a helytartók. A gazdagok kormánya ott folytatja, ahol a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által fémjelzett elődje abbahagyta" - olvasható a szélsőjobboldali párt közleményében, amely kitér arra is, hogy a szervezet vidékről - a korábbi tüntetéseikhez hasonlóan - különbuszokat indít majd a fővárosba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.