A Jobbik a rendőrséghez fordult a megrongált turul miatt

Sikertelenül próbált feljelentést tenni hétfőn a Jobbik salgótarjáni szervezete a kazári turulszobor megrongálása miatt. A rendőrségen azt közölték velük, hogy a nyomozás folyamatban van.

Bagó László, a Jobbik salgótarjáni elnöke azt mondta: azért akartak feljelentést tenni, mert "nemzeti jelképünket rongálták meg, és alapvető, hogy a Jobbik ez ellen fellép". A helyi szervezet honlapján a történteket az emlékmű egyértelmű "meggyalázásának" nevezik.

A Kazár község központjában lévő, öt méter magas emlékmű tetején álló turulmadár fejét és a lábai alatt lévő kardot ismeretlen tettes letörte és ellopta, a rongálással okozott kár körülbelül egymillió forint - mondta Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a nyomozást lopás bűntette miatt folytatják.

A rendőrségre Mona Gyula, Kazár jegyzője tett elsőként bejelentést, aki az MTI-nek elmondta: sok betörés történt a faluban az utóbbi időben. A község ravatalozójának ajtaját is felgyújtották, és ereszcsatornáit is elvitték - sorolta.

A jegyző a bronzszobor súlyát nem tudta megbecsülni, de közölte: a közepét betonnal öntötték ki. Mona Gyula tájékoztatása szerint a helyreállításáig leszerelik a szobrot az emlékműről. Az öntőforma megvan, de a szobor újbóli elkészítése ötmillió forintba kerülne.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.