A Jobbik a késeléses szálat feszegeti

A Jobbik felszólítja a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt, hogy tisztázzák a szombati diszkótragédia körüli híreket és hozzák nyilvánosságra, hogy pontosan mi történt - jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt rendvédelmi kabinetének vezetője.

A politikus szerint nagy a "homály" a szombati események körül. A budapesti West Balkán szórakozóhelyen meghalt három fiatal lány, amikor eddig ismeretlen okból pánik tört ki a tömegben. A zavaros hírek kapcsán Volner János példaként említette, hogy egyes sajtóhírek szerint késelés is történt a helyszínen szombaton éjjel, illetve hogy a szervezők az engedélyhez képest tízszer annyi vendéget engedtek be a szórakozóhelyre. A Jobbik szerint egyébként az üzemeltetők és a szervezők "profitérdekei felülírták a biztonsági előírásokat."

Volner János hangsúlyozta: pártja bármilyen parlamentáris, illetve szakmai segítséget megad a kormánynak, hogy minél előbb szakmailag megfelelő jogszabályok szülessenek. A Jobbik úgy véli: átfogó törvényben kellene szabályozni, hogy milyen biztonsági szabályok mellett lehet hasonló rendezvényeket szervezni. Az ellenzéki párt szakpolitikusa hozzátette: ebben a jogszabályban többek között az ajtók méretét, a bejáratok keresztmetszetét, vagy a termek méretét és kiürítési terveket is szabályozni kellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.