A Jobbik "médialufinak" tartja a kormány stratégiai szerződéseit

A kormány által a vállalatokkal kötött stratégiai megállapodások csak "médialufik" és semmilyen konkrétumokat nem tartalmaznak - véli a Jobbik. Bertha Szilvia szerint ezt bizonyítja az is, hogy a kormány stratégiai partnere, a Jabil Circuit Magyarország Kft. hétfőn közölte: összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben.

Az ellenzéki politikus szerdai sajtótájékoztatóján "viccnek" nevezte a kormány munkahely-teremtési tevékenységét. Ismertette: a Jabil és a kormány között kötött stratégiai megállapodás semmilyen konkrétumot nem tartalmaz és olyan kifejezések vannak benne a cég részéről, mint "törekedni fog", vagy "lehetőség szerint".

Bertha Szilvia szerdán írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy megtudja: pontosan milyen és mennyi állami támogatást kapott a Jabil Magyarországra települése óta, illetve ezekért cserébe milyen vállalásokat tett, illetve a kormány milyen feltételeket szabott. A Jobbik szerint kérdés, hogy van-e bármi hozadéka a kormány ezen politikájának? Álláspontjuk szerint a kormány által túlzott mértékben támogatott külföldi multicégek összességében több támogatást kapnak, mint amennyit hasznot hoznak az államnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.