A Jobbik 'arcpirító hazugsága'

Arcpirító és felháborító hazugságnak tartja a hegyvidéki önkormányzat a Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakat, és feljelentést tesz az alaptalan rágalmakat terjesztő valamennyi képviselő ellen.

Grundtner András, a Jobbik XII. kerületi elnökségi tagja szerdán arról beszélt, hogy Pokorni Zoltán polgármesterként értékbecslés nélkül tett előterjesztést a terület nyilvános árverésen való értékesítésére, így nem tudható, mi alapján határozta meg a bruttó 540 millió forintos kikiáltási árat. A kerületi képviselő-testület később többek között a területen álló épület romló állagára hivatkozva fogadta el ezt a hiányos előterjesztést - közölte a politikus.

Váczi János, a hegyvidéki önkormányzat kabinetfőnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kampánycsend előtti utolsó napokra időzített támadásnak nem is lehet más célja, minthogy elterelje a figyelmet az elmúlt hetek folyamatos, a Jobbikot érintő botránysorozatáról.

Kifejtette: Novák Előd és társai alaptalan rágalmaival szemben az igazság az, hogy a XII. kerületi önkormányzat minden ingatlanértékesítés előtt hivatalos, független értékbecslést készíttet. Így történt ez 2008-ban is az említett ingatlan esetében. Ráadásul a kerületben minden önkormányzati ingatlanértékesítés kizárólag közjegyző előtt lebonyolított nyilvános versenytárgyalás útján történik.

Közölte: az említett, Szendi árok 2-4 alatt található ingatlan nyílt, az országos sajtóban is meghirdetett pályázatára közel 30 érdeklődő jelentkezett. Közülük heten vásárolták meg a pályázati dokumentációt, hárman pályáztak és végül a pályázat győztese a kikiáltási árnál 100 millió forinttal magasabb összegért tudott hozzájutni az ingatlanhoz.

Váczi János kitért arra is, hogy szemben a Jobbik alaptalan hazugságaival, a beépíthető négyzetméter nagysága nem változott. A hegyvidéki önkormányzat már az értékesítési folyamat első percétől kezdve minden érdeklődővel tudatta, hogy az ingatlanon milyen változások hajthatók végre, ezek az értékbecslésben, a pályázati kiírásban, az információs csomagban majd az adásvételi szerződésben is egyaránt szerepeltek - írta a kabinetfőnök.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.