Valóban életveszélyes-e a Fidesz székháza - kérdezi a jegyzőt az Együtt-PM

A kerületi jegyzőhöz fordul a Fidesz Lendvay utcai székházának állapota ügyében az Együtt-PM - közölte a szövetség társelnöke hétfőn Budapesten. Egy rendőrségi határozat szerint az épület több helyen is életveszélyes.

A kormánypárt Lendvay utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatón Szabó Tímea független országgyűlési képviselő elmondta, hogy az Sz. Ferenc ügyében nemrég napvilágot látott rendőrségi határozat értelmében a székház több helyen is életveszélyes.

A demonstrálók szombaton jelentették be, hogy megszüntették a nyomozást a március 7-i "székházfoglalásnál" biztonsági őrként fellépett Sz. Ferenc és társai ellen. Az egyik demonstráló, Oláh Kata felidézte, hogy egy vallomás szerint azért hívták oda a biztonsági őröket, mert az épület életveszélyes állapotban volt, s így kívánták megóvni a tüntetők testi épségét.

Szabó Tímea közölte többek között, hogy a Dózsa György út felőli bejárat felett bármikor vakolat és egyéb épületdarabok omolhatnak le, melyek súlyos vagy akár életveszélyes sérüléseket okozhatnak. Hozzátette: körülbelül tíz méter magasból több tíz kilogramm súlyú épületdarab zuhanhat a földre.


Kijelentette: az Együtt-PM a VI. kerületi jegyzőhöz fordul az ügyben, hogy valóban fennáll-e ez az életveszélyes állapot. Ha igen, és tudomása is van róla, akkor szeretnék megtudni, milyen intézkedéseket tett annak érdekében, hogy megszüntesse a veszélyes állapotot.

A politikus elmondta, hogy közérdekű adatkéréssel tájékoztatást szeretnének kapni arról is, készült-e építésügyi ellenőrzés a székháznál. Ha nem, akkor azt a kérdést szeretnénk feltenni a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak: honnan veszi azt, hogy az épület több helyen is életveszélyes, továbbá milyen adatok alapján hozott olyan határozatot Sz. Ferenc ügyében, hogy az épületből ezért kellett a demonstrálókat eltávolítani.

Ha valóban fennáll az életveszélyes állapot, akkor az Együtt-PM döbbenetesnek tartja, hogy sok ember életveszélyes körülmények között dolgozik - jelentette ki Szabó Tímea, hozzáfűzve: ha mindez igaz, akkor nem érti, hogyan akar egy országot kormányozni a Fidesz, ha még a saját dolgozóit sem tudja megvédeni.

A sajtótájékoztató ideje alatt látni lehetett, hogy a székháznál építési munkálatok folynak.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.