A HVG veszi át a Hírszerzőt

A megállapodás értelmében június 1-től az eddigi főszerkesztő irányításával, változatlan profillal folyik tovább a szerkesztőségi munka, ugyanakkor a menedzselési, marketing és hirdetésszervezési tevékenységet a HVG cégcsoport végzi majd.

A HVG Kiadó Zrt. tájékoztatása szerint előzetes megállapodás született a HVG Online Zrt. és a www.hirszerzo.hu szájt tulajdonosa, Szabados Krisztián között arról, hogy a hírportállal bővül a részvénytársaság webes kiadványcsaládja.

A megállapodás értelmében június 1-jétől Gavra Gábor eddigi főszerkesztő irányításával, változatlan profillal folyik tovább a szerkesztőségi munka, ugyanakkor a szájt menedzselési, marketing és hirdetésszervezési tevékenységét a HVG cégcsoport végzi majd. Az üzlet a domainnév, az eszközök és a szerkesztők átvételére vonatkozik. A közlemény idézte Dely Tamást, a HVG Online Zrt. vezérigazgatóját, aki szerint a Hírszerző profilja alapvetően nem változik, és "megfelelő előkészítés után beilleszkedik majd a HVG Online tartalomfejlesztési stratégiájába és értékesítési portfóliójába".

A tájékoztatás szerint Szabados Krisztián a számos pályázó közül azért választotta a HVG-t, mert - ahogy írták - "a HVG neve egyet jelent a független, minőségi újságírással, így a Hírszerző tovább viheti azt a szellemiséget, amelyet az elmúlt években következetesen képviselt". Szabados Krisztián azért döntött az eladás mellett, mert pénzügyi erőforrásait az általa vezetett Capital Group cégcsoport külföldi terjeszkedésére, a Riskandforecast.com weboldal fejlesztésére és Magyarország első SMR-honlapjának, a hirlabor.hu-nak a piaci bevezetésére kívánja fordítani.

Havi kétmillió látogató

A tájékoztatás szerint a Hírszerző.hu-val a HVG online webes portfóliója 15 szájtra bővül. Az akvizíció célja - mint fogalmaztak -, hogy a minőségi tartalom iránt érdeklődő internetezők több hiteles, egyedi hírhez, információhoz jussanak a magyar közéletről. A közleményben emlékeztetnek rá: a Hírszerzővel együtt havi 2 millióra nő a cégcsoport látogatóinak száma, akik 34 millió oldalletöltést generálnak és a HVG Online a Hírszerzővel együtt már a diplomás internetezők 44 százalékát éri el rendszeresen.

A lefedettség növekedése kedvező lehetőséget kínál a hirdetőknek is ezen csoportok hatékony elérésére. Az online tartalomszolgáltató piac - részben az új technikai lehetőségek nyomán - jelentős növekedési potenciállal bír, e szegmens erősítése szervesen illeszkedik a HVG stratégiájába - írták.

A Hírszerző.hu 2005-ben indult, a Capital Group Zrt. cégcsoport tagjaként. Az auditált adatok alapján a Hírszerző látogatói jellemzően 35-55 év közötti olvasók. A híroldal elsősorban bel- és gazdaságpolitikai témákkal foglalkozik, havi 400 ezres egyedi látogatottsággal rendelkezik. A HVG Online Csoport folyamatosan bővülő portfoliója kiterjed az információ közvetítés, infotainment és az internetes piacterek területére is. A weboldalak üzemeltetése mellett magazinok kiadása és országos állásbörze szervezése is a cég profiljába tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.