A Hunyadi téri vásárcsarnok felújítását bírálja a kerületi ellenzék

A kerület érdekét sértő, helytelenül lefolytatott közbeszerzéssel zajlik a Hunyadi téri vásárcsarnok rekonstrukciós folyamata - jelentette ki Wertán Zsolt, a fővárosi és VI. kerületi KDNP képviselő hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A politikus felidézte, hogy húsz éve húzódik a városrész patinás piacának modernizációja, miközben másutt megújulnak a vásárcsarnokok. Példa erre a Vámház körúti vagy a Batthyány téri csarnok, bár az utóbbi a felújítás óta hipermarket lett.

A KDNP fővárosi frakció-igazgatója kifejtette, hogy a Hunyadi téri vásárcsarnok felújítása ugyan húsz éve napirenden lévő kérdés a kerületben, érdemi előrelépés azonban nem történt. A második önkormányzati ciklusban már szerződést is kötöttek a felújításra, amit aztán visszavontak. A harmadik önkormányzati ciklusban, 2001-ben megpályáztatták a felújítást, szerződést kötöttek, de a 2002 utáni önkormányzati vezetés felbontotta azt. Ez 80 millió forintjába került az önkormányzatnak. Ezt követően pályázat nélkül kötöttek szerződést a felújításra, "amit ugyanaz a Verók István vezette csapat" bontott fel 2007-ben. Ez "csak" 30 millió forintjába került a városrésznek - fűzte hozzá.

Wertán Zsolt elmondta, hogy 2008 májusában egy furcsa közbeszerzést írtak ki a felújításra. A bírálati szempontok között ugyanis nem szerepel minőségre vonatkozó elvárás. Minél drágábban újítja fel valaki, annál jobb elbírálást kaphat - állapította meg. Másik érdekes momentumként említette a politikus, hogy a gazdasági alkalmasság olyan erős szűrőnek bizonyult, hogy csak egy ajánlat érkezett. Ezt a frankfurti repülőtér üzemeltetőjéhez köthető cég adta be.  A mai piaci helyzetben aligha normális dolog ez, mivel a piac beszűkülése miatt elképzelhetetlen, hogy a cégek ennyire ne akarnának munkát szerezni - jegyezte meg.

Wertán Zsolt közölte, hogy a jelenlegi közbeszerzési eljárás érvénytelenítését kezdeményezi a kerületi képviselő-testületnél, mivel szerinte az eljárás nem a kerület érdekét szolgálja.

A kereszténydemokrata politikus elmondta azt is, hogy a kerület a csarnokrekonstrukciót egy mélygarázs-építéssel kötné össze. Ehhez azonban a téren ki kell vágni a fákat. A politikus közölte, hogy a fák védetté nyilvánítását kezdeményezi Tiba Zsolt fővárosi főjegyzőnél, hogy megakadályozza az értelmetlen kivágásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.