A Human Rights Watch további lépéseket sürget Magyarország ellen

A Human Rights Watch emberi jogi szervezet levélben kérte Neelie Kroes uniós médiaügyi biztost: tegyen további lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon ne sérüljön a sajtószabadság - írja az origo.hu.

A portál cikke szerint a sajtószabadság helyzete miatt további intézkedéseket kér Magyarország ellen Neelie Kroes médiaügyi biztostól a Human Rights Watch, mert az emberi jogi szervezet szerint a magyar kormány nem valósította meg az Európa Tanács ajánlásait a kérdésben.

"Mostanra világossá vált, hogy a magyar kormány nem hajlandó megtenni a megfelelő lépéseket a sajtószabadság helyzetének javítására. Eljött az ideje, hogy Kroes biztos tettekre váltsa a szavakat és intézkedéseket hozzon annak érdekében, hogy Magyarországot az uniós szerződésnek megfelelően felelősségre vonják" - jelentette ki Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet Kelet-Európával és a Balkánnal foglalkozó kutatója.

A cikk emlékeztet, hogy az Európa Tanács médiatörvényről készült jelentéstervezete több ponton is változtatást javasolt. A dokumentum az MTI hírmonopóliumát és a Médiatanács tagjainak megválasztását is kifogásolta. Kroes a Figyelőnek a múlt hónapban adott interjújában elmondta, a kormány továbbra sem tett eleget a neki tett ígéreteinek és az Európa Tanács állásfoglalásának, és ezt elég kínosnak tartja. A kormány az Európa Tanács 66 ajánlása közül mindössze 11-et vett figyelembe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.