A hulladékgazdálkodó miniszterelnök-jelölt az ország megtisztítását vállalná

Az elmúlt héten kialakult, súlyos és egyelőre megoldatlan belpolitikai helyzet komolyságára való tekintettel a környezet- és természetvédő civil szervezetek hét végén tartott XIX. Országos Találkozója is javaslatot tett a miniszterelnök személyére.

A minden év tavaszán megtartott Országos Találkozó (OT) a hazai zöld szervezetek „parlamentje", legfontosabb fóruma. Az átlagosan 4-500 fő részvételével tartott rendezvény egyik fontos demokratikus szerepe a szervezetek delegáltjainak megválasztása különböző egyeztető és véleményező testületekbe. Az idén lefolytatott jelölési eljárásban - átérezve az ország iránti felelősséget - egyebek mellett a miniszterelnök személyére is tehettek javaslatot a részt vevő szervezetek. Igen nagyszámú ötlet született, közülük azonban csak egyetlen jelenlévő vállalta - hosszas unszolás után - a nagy kihívást jelentő feladatot: Szilágyi László, aki az ország egyik kiváló hulladékgazdálkodási szakértőjeként ismert.

„Amennyiben bizalmat kapok, az eddigiektől markánsan eltérő politikát fogok folytatni; eddigi tapasztalataimmal összhangban az ország megtisztítását, a sok szeméthegy felszámolását tekintem a legsürgetőbb feladatnak - mondta az újdonsült jelölt. - A nehéz gazdasági helyzet ellensúlyozására, hangulatjavító intézkedésként bevezetem a statáriumot és az első éjszaka jogát."

A jelölt a jövő héten veszi át megbízólevelét, de "árnyékszék-foglalóját" hamarosan megtartja. Kormányának listáját is ez alkalommal fogja összeállítani.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.