A horgászokat is üldözi a kormány?

A kormány késlekedése vagy szakmai alkalmatlansága miatt késik a több hónappal ezelőtt elfogadott halászati törvény végrehajtása.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a Balatonnál a halászat előkészítetlen leállítása következtében senki nem tudja, hogy ki biztosítja és mikor a szükséges papírokat a horgászoknak - írja közleményében két MSZP-s országgyűlési képviselő, Gőgös Zoltán és Kovács Tibor.

A horgászegyesületek arról tájékoztatták a képviselőket, hogy nem készültek el időre a szükséges állami papírok, például a fogási naplók, és ezek nélkül nem lehet legálisan horgászni.

Ezen az sem segít, jegyzik meg, hogy a 2013. évi állami horgászjegy lejárati idejét 2014. január 31-ig meghosszabbították.

A több százezer horgászt tömörítő egyesületek így január elsejétől a kormány hibája miatt kénytelenek lesznek különféle trükkökkel élni, s nem tudni, hogy az állami szervek az ellenőrzéskor e jó szándékú helyi döntéseket vagy elfogadják-e.  

A kormánynak nyilatkoznia kell: lehet-e, hogyan lehet január elsejétől horgászni? Mikor készülnek el a szükséges állami dokumentumok, mikor készül el törvény végrehajtási utasítása? - zárják közleményüket a képviselők.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.