A HospInvest átadta a kórházakat

Augusztus 1-je volt a határidő arra, hogy a felszámolás alá került HospInvest Zrt. átadja a kórházakat az önkormányzati cégeknek.

Szombattól már nem a HospInvest Zrt. hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.

Egerben a megyei közgyűlés által alapított Heves Megyei Önkormányzat Kórháza Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. üzemelteti az intézményt - mondta Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke.

A leltár szerinti átadás-átvétel zökkenőmentesen megtörtént, csupán néhány elszámolás csúszik át augusztusra - közölte. Példaként említette, hogy még át kell tekinteni, a HospInvest által végrehajtott fejlesztések közül melyek voltak szerződésben vállalt kötelezettségek, és melyeket teljesítettek ezen felül.

Az alelnök megemlítette, hogy az önkormányzat szeretné, ha a kórházban maradna az a százmillió forint értékű vesekőzúzó berendezés, amelyet a HospInvest telepített az intézménybe. Ebben az esetben a nonprofit kft. fizetné tovább a gép lízingdíját. Az egészségbiztosítás utófinanszírozására tekintettel az első hónapban abból a 500 millió forintból finanszírozzák majd a betegellátást, amelyet a közgyűlés nyújt tagi kölcsönként a kórházat működtető kft.-nek.

Érsek Zsolt, Hatvan szocialista polgármestere arról számolt be, hogy a hatvani kórház, valamint a részlegeként működő parádfürdői intézmény esetében is zavartalanul zajlott le az átadás-átvétel a HospInvest és az önkormányzati tulajdonú Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Egészségszolgáltatási Divíziója között. Az intézményben problémamentesen zajlik a gyógyítás.

A gyöngyösi önkormányzat korábban szintén döntést hozott arról, hogy augusztus 1-jén az az önkormányzati társaság veszi át a HospInvesttől a helyi kórházat, amely a funkcionális privatizáció előtt üzemeltette az intézményt. A település szocialista polgármestere Hiesz György szombaton zökkenőmentesnek nevezte az átadás-átvételt és a betegellátást. Az önkormányzat ugyanakkor a kórház működtetésére tendert írt ki, amelynek leadási határideje augusztus 15., az eredményhirdetés pedig a hónap végén lesz.

A hevesi intézmények működtetését azért vették át önkormányzati társaságok, mert a korábbi üzemeltető, a HospInvest Zrt. ellen felszámolási eljárás indult.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.