A Hócipőt és az ATV-t támogatja a búcsúzó Hiller

Egyik utolsó intézkedéseként Hiller István távozó oktatási és kulturális miniszter sok millió forintos támogatást ítélt oda több médiumnak áprilisban.

A Magyar Nemzet a Nemzeti Kulturális Alap honlapján közzétett adatokra hivatkozva azt írta, hogy a Hócipő című lap ötmillió forintot kaphat a miniszteri keretből hat lapszám megjelentetésére. Az ATV-nek 20 millió forintot fizetnek a Reggeli jam című műsor kulturális blokkjának megvalósítására, különös tekintettel a Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa rendezvényeinek bemutatására.

A Magyar Nemzet szerint a Mozgó Világ című folyóirat 7 millió forintot kap idei lapszámainak megjelentetésére. A Pallas Páholy 3,5 millió forintot kap Hiller István miniszteri keretéből. A lap hozzáteszi, hogy ebből az összegből fedezik a Halhatatlanok Társulata örökös tagjai lábnyomainak elhelyezését a budapesti Nagymező utcában, a "Pesti Broadwayn".

Négymillió forintot ítéltek oda egy Görgey Artúrról szóló történelmi dráma megírására. Görgey Gábor volt kulturális miniszter pedig 600 ezer forintot kapott Hiller István keretéből a Vadászszőnyeg című regényének hangoskönyvkénti kiadásáért - olvasható a lapban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.