Vitézy lapjában tájékoztat a főváros 95 millióért

Fidesz-közeli cég jelentetheti meg a főváros négy oldalas havi információs mellékletét. A közbeszerzési eljárás végeredményét zárt ülésen hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

A Helyi Téma kiadója nyerte a fővárosi önkormányzat négy oldalas havi mellékletének megjelentetésére nyáron kiírt közbeszerzési eljárást. Bár a július elsején meghirdetett tender nyílt eljárás volt, a pályázatra csupán egy ajánlat érkezett. Igaz, nem sok időt hagytak a jelentkezőknek. Az ajánlattétel határideje augusztus 12-én lejárt. A fenti időpontig beérkező egyetlen pályázatot a Théma Lapkiadó Kereskedelmi és Szolgáltatási Kft. nyújtotta be.

A cég a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának Vitézy Dávid nagybácsikájának érdekeltségébe tartozik. De nemcsak ez szólt mellette. Vitézy Tamás ugyanis sohasem rejtette véka alá, miért vette meg a Helyi Téma ingyenes lapokat kiadó Théma Lapkiadót. Két éve lapunknak azt nyilatkozta: „Azt a szellemiséget kívántam szolgálni, amit Orbán Viktor kormányzása alatt tapasztalhatott meg az ország.”

Tarlós István
2011. június 2. Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatója. Fotó: Teknős Miklós

A lapkiadó nemrég került Vitézy kizárólagos tulajdonába. A cég törzstőkéje 1,2 milliárd forint. Vitézy az elmúlt években ugyan milliárdokat bukott a Thémával, de tavaly a kiadó nyereségessé vált, lévén az előző évinél negyedmilliárddal több, 1,29 milliárd forint nettó árbevétellel zárta 2010-et. A lap példányszáma meghaladja a 750 ezret.

Ennek ellenére aligha jött rosszul az évi nettó 94 millió forintos megrendelés. Ennyit fizet ugyanis Budapest a havi négy oldalas, fővárosi sajtócsoport által átadott cikkek, tájékoztatók és képek 12 alkalommal történő megjelentetéséért.

A Főváros Közgyűlés ma délután zárt ülésen tárgyalta az előterjesztést, majd a fideszes többség csekélyke vita után jóváhagyta a közbeszerzési eljárás eredményét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.