A Haza és Haladás visszautasítja a vádakat

A Haza és Haladás Egyesület szerint az "Orbán-Simicska-rezsim" felhasználja a Hajdú-Bét-ügy károsultjait, megpróbálja elterelni a figyelmet a trafik- és a földügyről.

A szervezet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében cáfolta, hogy Bajnai Gordon, a szervezet vezetője felelős volna a cég csődjéért.

Az egyesület azt követően adott ki közleményt, hogy Ónodiné Demeter Éva gazdálkodó, a károsult családok képviselője bocsánatkérésre szólította fel a volt miniszterelnököt a Hajdú-Bét-ügy károsultjai nevében. Arra is felszólította, hogy "végre ismerje el közvetlen felelősségét a Hajdú-Bét csődjében és több száz magyar család tönkretételében".

A Haza és Haladás Egyesület erre reagálva úgy fogalmazott: "bocsánatot annak kell kérnie, aki a bajt okozta, Bajnai Gordon azonban épp kezelni igyekezett azt". Azt írták, hogy Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában, soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja.

Közölték azt is: Bajnai Gordon már 2004-ben személyesen fogadta a károsultak képviselőit, és a nekik tett ígéretnek megfelelően személyesen járt el az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok szerinti legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek. Ezek a családok később éppen az ő közbenjárásának köszönhetően jutottak pénzhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.