A hatvani polgármester is dupla költségtérítést kapott

Hónapokon át két helyről is vett fel költségtérítést Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Hatvan polgármestere. A politikus azóta visszafizette a nem jogos költségeket.

Ahogy a Blikk megírta, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Hatvan polgármestere hónapokon át két helyről is vett fel költségtérítést: akárcsak Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere, Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, továbbá Kalmár Ferenc KDNP-s honatya, Szabó is annak ellenére vette fel egyidejűleg a parlamenti és az önkormányzati költségtérítését, hogy ezt a képviselőkre vonatkozó szabályok tiltják.

Szabó Zsolt a heol.hu portálnak elmondta: első ciklusát töltő parlamenti képviselőként és polgármesterként - a hivatal akkori vezetésének ellentmondásos és félrevezető tájékoztatása, továbbá azt követő intézkedései miatt - szembesült azzal, hogy a korábbi jogszabályok szerint a képviselő-testület az említett módon döntött. Szabó januárban értesült csak arról, hogy a rendelkezések tiltják, ha mindkét helyről költségtérítésben részesül. Ezt követően azonnal vissza is fizette a korábban felvett összeget.

Szabónak megválasztása után bruttó 100 ezer forint költségtérítést szavazott meg a hatvani képviselő-testület, az Országgyűléstől pedig havi bruttó 400 ezres választókerületi pótlékot vett fel, mint indoklása szerint minden Heves megyei képviselő, pártoktól függetlenül. A törvény alapján - amire az Országgyűlés januárban valamennyi képviselőt külön figyelmeztetett - a politikusok nem kaphatják meg teljes összegű választókerületi pótlékukat, ha önkormányzati tisztségük után is kapnak költségtérítést.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.