A hatvani bohóc újra támad

Politikai kampányakciónak és – utalva a városban nemrégiben Bajnai Gordonra támadó bohócruhás alakra – a "hatvani bohóc" újabb gáncsoskodásának nevezte a hatvani szennyvízhálózat bővítése miatt folytatott vizsgálatot Érsek Zsolt.

Hatvan korábbi szocialista polgármesterét, egykori országgyűlési képviselőt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatta ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság január végén.

Érsek Zsolt kijelentette: "a helyi fideszes bulvárlapok" szintjére akarják degradálni az igazságszolgáltatást. "Természetesen panasszal éltem a vizsgálattal szemben, és az ügy lezárását követően viszontkeresettel fogok élni a hatvani Fidesszel szemben" – tette hozzá.

Az eljárásról hírt adó Magyar Nemzet szerint Érsek Zsoltot azután hallgatta ki a rendőrség, hogy a Fidesz hatvani szervezete 2010. szeptember 10-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert bűncselekményre utaló jeleket talált a helyi szennyvízhálózat bővítésével kapcsolatban. A beruházásra az akkori MSZP-s vezetésű hatvani önkormányzat még a 2002 és 2006 közötti ciklusban írt ki közbeszerzési eljárást.

Az ügyben egyelőre sem a rendőrség, sem a Heves Megyei Főügyészség nem akart nyilatkozni az MTI-nek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.