A harmadik fideszes fizethet negyedmilliós büntetést

Költségtérítési ügye miatt 250 ezer forintot kell fizetnie Rónaszékiné Keresztes Monikának.

Kettőszázötvenezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte a Fidesz parlamenti frakciójának etikai bizottsága a képviselőcsoport egyik tagját, Rónaszékiné Keresztes Monikát, Erzsébetváros fideszes alpolgármesterét költségtérítési ügye miatt.

A Fidesz-frakció sajtófőnöke, Krakkó Ákos elmondta: Rónaszékiné Keresztes Monika az etikai bizottság előtt elismerte, hibázott, amikor nem a szabályoknak megfelelően vette fel választókerületi pótlékát.

A jogtalan pénzfelvétel a képviselő figyelmetlensége miatt történhetett meg, azonban amikor ezt észrevette - hónapokkal az ügy sajtóbeli kirobbanása előtt -, azonnal és önként intézkedett az összeg visszafizetéséről - közölte a sajtófőnök, hozzátéve: mindezektől függetlenül az etikai bizottság figyelmeztette a hibája miatt Rónaszékiné Keresztes Monikát, és 250 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte őt. A pénzt, ahogyan korábban, most is, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére utalja át a kormánypárti képviselőcsoport.

Múlt hétfőn ugyancsak 250-250 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a Fidesz-frakció etikai bizottsága Papcsák Ferenc zuglói és Szabó Zsolt hatvani polgármesterre költségtérítési ügyük miatt.

(Forrás: Hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.