A Hallgatói Hálózat szakított korábbi vezérszónokával

Elhatárolódik korábbi meghatározó tagjától, Polgár Dórától az egyetemistákból és főiskolásokból álló Hallgatói Hálózat. Az ok:a fiatal aktivista maga jelentette be, hogy "elkötelezte magát egy politikai erő mellett", a magát függetlennek nevező szervezet számára ez elfogadhatatlan.

"A Hallgatói Hálózat a kezdetektől fogva az egyetemisták felrázását tűzte ki céljául és független a pártpolitikától. A politika számunkra kezdetektől fogva a diákok önszerveződését és saját ügyeikért való kiállását jelenti, célunk továbbra is az egyetemisták felrázása, a helyi és diákügyek felkarolása. Ezért a Hallgatói Hálózat egységesen elhatárolódik Polgár Dórától" – írja a szervezet Facebook-oldalán.

Bár a Hallgatói Hálózat nem pontosította, hogy Polgár Dóra melyik párt mellett kötelezte el magát, a hvg.hu egy meg nem erősített forrásból úgy tudja, hogy a fiatal aktivista a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik.

Polgár Dóra az október elsejei szolidaritás-tüntetésen szólalt fel a Hallgatói Hálózat nevében. Akkor egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy a diákság egy "arrogáns hatalomgyakorlási technikával áll szemben", amely a megosztottságra és a bizonytalanságra épít. Emellett "ostobaságnak" nevezte az új felsőoktatási koncepciót.

A Hallgatói Hálózat szerint az elmúlt húsz évben a pártok a saját bábjukként használták az egyetemistákat. Ellenzékben hivatkoztak rájuk, míg kormányban kihasználták őket. Ennek egyenes következménye a diákság politikai passzivitása és cinizmusa, ezért nem hisznek abban, hogy érdemes kiállni a saját ügyeikért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.