A gyed extrát és a nők egészségét is védené a Fidesz

A Fidesz női tagozatának elnöke szerint "a Gyurcsány-koalíció" hatalomra kerülése esetén ott folytatná, ahol 2010-ben abbahagyta, az első megszorítások pedig a családokat sújtanák.

Erről Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő beszélt pénteken sajtótájékoztatón, a női tagozat budapesti megbeszélése előtt. A fideszes képviselő elmondta, találkozójuk célja, hogy együtt gondolkodjanak arról, miként lehet megvédeni és kiterjeszteni az Orbán-kormány által bevezetett, a nőket és a családokat kedvezően érintő intézkedéseket.

A politikus szerint két hete, amikor a gyed extra megvédése érdekében aláírásgyűjtést indítottak, úgy tűnt, hogy csak azt kell megvédeni. De azóta újraformálódott "a Gyurcsány-koalíció", és kiderült, nem véletlen elszólás volt a gyed extra eltörlésére vonatkozó szocialista megnyilatkozás, hanem egy programpont - tette hozzá. Pelczné Gáll Ildikó szerint a "Gyurcsány-koalíció" ugyanott folytatná, ahol abbahagyta 2010-ben.

Közölte, Gyurcsány Ferenc DK-elnök büszkén nyilatkozik arról, hogy a családi adókedvezmények veszélyben vannak, teljesen újraformálnák a családi támogatás rendszerét, sőt adóemelésekről beszélnek és a rezsicsökkentés is veszélyben van. Hangsúlyozta, hogy nem kellene visszafordulni, hanem arról kellene beszélni, hogy ezeket a vívmányokat kiterjesszék. Kérdésre válaszolva a női foglalkoztatás növelését szorgalmazta, amiről szerinte együtt lehetne gondolkozni a munkáltatókkal.

Hozzátette: nagyon fontosnak tartják a nők egészségének megvédését is, szeretnék elérni, hogy a különböző szűrővizsgálatokra elengedjék a munkahelyükről a nőket. Véleménye szerint egy profitorientált munkáltatótól nem lehet elvárni, hogy kedvezményeket adjon, ezért olyan kormány kell, amely elismeri a munkáltatók erőfeszítéseit.

A megbeszélésen részt vett Igaly Diána és Nagy Tímea olimpiai bajnok is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.