A gyávaság szimbólumának tartja Fodor Gábor a regisztrációt

A regisztráció bevezetése a gyávaság szimbóluma – írja A félig szabad Magyarország című blogbejegyzésében Fodor Gábor, aki szerint az Orbán-kormány most már nem meri megmérettetni magát tisztességes versenyben.

A rendszerváltáskor azt gondoltuk, hogy a szabadság vagy létezik, vagy nem. Manapság szembe kell néznünk azzal, hogy a szabadságnak fokozatai vannak, és Magyarország 2012. november 26-án, a választási regisztráció elfogadásával kevésbé szabad ország lett - így kezdi legújabb blogbejegyzését Fodor Gábor, aki szerint a regisztráció bevezetése a gyávaság szimbóluma, melyet az új parlamenti többségnek első intézkedései között kell eltörölnie.

Az SZDSZ egykori politikusa nem tartja bátor magatartásnak azt sem, hogy a név szerinti szavazáson Orbán Viktor, Kövér László, Navracsics Tibor és Matolcsy György nem tartózkodott az ülésteremben.

Fodor Gábor fölteszi a kérdést: Mit tehetnek ilyen helyzetben a kormányváltást kívánó szavazók és az ellenzék? Szerinte az előbbiek esetében egyszerű a helyzet, "el kell menniük regisztrálni, akkor is, ha a törvény iránt joggal érzik a legmélyebb megvetést."

Ha az Alkotmánybíróság nem mondja ki az egyébként alkotmánysértő rendelkezés érvénytelenségét, akkor az ellenzék előtt legalább tiszta a kép - fogalmaz Fodor, s hozzáteszi: "most egy olyan pályán kell nyerni, amely a mi kapunk felé dől. Ez nem lesz könnyű, de közel sem lehetetlen."

Utal rá, hogy "a Fidesz kormányzása nemcsak végletesen megosztó, de a várakozásokat felülmúlóan népszerűtlen is." 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.