A gyári blokád után utcára vonulnak az EVM dolgozói

Tovább küzd a jogaikért az EVM háztartás-vegyipari cég mintegy száz dolgozója: előbb blokád alá vették a gyárat, most pedig tüntetésre készülnek.

Utcára vonulnak a néhány nappal ezelőtt blokád alá vett EVM Háztartásvegyipari és Kozmetikai Zrt. dolgozói, mert hónapok óta nem kapnak fizetést, állásidőre kényszerítették őket, és most nincs se munka, se pénz, s nincs lehetőség a felmondásra sem, mert eltűnt a cég vezetősége. Igaz, őket korábban sem látta senki, a dolgozók minden utasítást telefonon, közvetítő útján kaptak, egy ideje viszont már úgy sem – írja közleményében a vegyipari szakszervezeti szövetség (VDSZ).

A jogilag az EVM-hez láncolt, becsapott emberek most fellázadtak, s egy héttel ezelőtt blokád alá vették a XVII. kerületi gyárat, hogy megakadályozzák a gépek elszállítását. Szerda délután 3 órakor a VDSZ segítségével pedig utcára vonulnak: az Alkotmány utca 23. előtt demonstrációval adnak nagyobb nyomatékot a követeléseiknek.

A helyszínválasztás nem véletlen, erre azonban csak ott helyben adnak majd magyarázatot a tüntetők és szónokaik: Mesterházi Pál, az EVM szakszervezeti titkára, Imrik Tamás, az üzemi tanács és Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

A gyárban a tüntetés idején is működik a sztrájkőrség, a blokádot erre az időre sem adják fel – hangsúlyozza a szakszervezet.

A jogaikért harcoló dolgozók demonstrációján a vegyipari ágazat több fővárosi és vidéki tagszervezete részt vesz, s képviselteti magát a mintegy 250 ezer tagot számláló új konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.