A független színházak megmaradásáért gyűjtenek aláírásokat

Aláírásgyűjtés indult az interneten a VI. kategóriába sorolt független színházak működésének törvényben rögzített biztosításáért. A petíciót már több mint nyolcszázan aláírták.

"Az Előadóművészeti Törvény által VI-os kategóriába sorolt független társulatok, táncosok, bábszínházak és befogadó színházak közel húszéves működése és eredményei bebizonyították, hogy erre a szférára - mely a magyar kulturális- és színházi élet szerves része - szükség van" - áll a petíció szövegében, amelynek aláírói támogatásukról biztosítják a VI-os kategóriába sorolt színházakat, kulturálisan és társadalmi szempontból is különösen fontosnak tartják további működésük törvényben rögzített biztosítását.

A petíció aláírói remélik, elég meggyőzőek ahhoz, hogy a döntéshozók számoljanak velük. A kezdeményezéshez  itt lehet csatlakozni.

 

Terhes Sándor, Fábián Gábor és Hay Anna a Szputnyik Hajózási Társaság Kockavető című előadásának próbáján. A Bodó Viktor által vezetett társulat is a 6-os színházi kategóriába tartozik.
Budapest, 2010. január 14. Terhes Sándor, Fábián Gábor és Hay Anna játszik a MU Színház Kockavető című darabjának próbáján 2009. január 13-án. A darabot, amelyet Luke Rhinehart regénye alapján Vinnai András írt, január 15-én mutatják be Bodó Viktor rendezésében. MTI Fotó: Kovács Attila
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.