A fóti polgármester nem fogadja el felfüggesztését

Nem fogadja el az ellene indított fegyelmi eljárásról, illetve a munkájából való felfüggesztésről szóló többségi testületi határozatot Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP), Fót polgármestere - derül ki a városvezető által az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott közleményből. A polgármester nem jelent meg hétfőn reggel 8 órakor a hivatalban, így egyelőre az irodáját sem zárhatták le.

Mádly Zsolt azt írta: "péntek este ismét kísérletet tettek képviselőtársaim arra, hogy februárban elfoglalt hivatalomból, akár  a hatályos törvények megkerülésével is, elmozdítsanak. Olyan fegyelmi bizottság tartott ülést, melynek felállításáról törvényes határozatot Fót város önkormányzatának 18 tagú képviselő-testülete  nem hozott".

"Éppen ezért az ellenem folyamatosan szervezkedő 10 képviselő  személyemmel és munkámmal kapcsolatos véleményét csak tudomásul tudom venni, elfogadni nem tudom" - tette hozzá.

Mádly Zsolt kitért arra: szerinte a lakosság kétharmada arra hatalmazta fel őt mint az időközi választás nyertesét, hogy a  szétzilált testület munkáját a város érdekében összefogja és  irányítsa, ám a vele szemben alulmaradt képviselők ezt a munkát hat hónapja igyekeznek megakadályozni.

"A 10 képviselő péntek esti összejövetelén történtek engem, mint  Fót törvényesen megválasztott polgármesterét, semmire sem  köteleznek, ezért hétfőtől folytatom a munkámat és senkit nem  engedek törvénytelenül a 20 ezer fóti közös vagyonához hozzányúlni" - áll a közleményben, melynek végén a polgármester az esetleges  eltávolításának szerinte egyetlen lehetséges változatára, a testület  önfeloszlatására tesz javaslatot. Az MTI információi szerint a képviselők többsége által pénteken megszavazott határozat szerint a fegyelmi bizottság elnöke és még két bizottsági elnök reggel 8 óra óta várja a polgármesteri hivatalban Mádly Zsoltot, hogy az ilyenkor szokásos eljárás szerint  módot adjanak személyes holmijának elvitelére, illetve sort  kerítsenek az ügyek és a város fontos iratainak átadás-átvételére.

Vargáné Lenkó Erzsébet jegyző hétfőn azt közölte, hogy mivel a  fegyelmi testület az eljárás lefolytatásának idejére a polgármester  munkából való felfüggesztése mellett döntött, Mádly Zsolt irodáját a  szükséges formai teendők elvégzését követően le kell zárni.  Hozzátette: noha korábban is sűrűn előfordult, hogy a polgármester  minden előzetes jelzés nélkül távol maradt hivatalától, most nyilván szándékosságról van szó. Állítólag Mádly "emberei" már reggel 7 óra  tájban jártak a hivatalban, hogy tájékozódjanak az ott történtekről.

Móczár Béla (MDF), a fegyelmi bizottság elnöke azt mondta az  MTI-nek, hogy a testület többsége által pénteken megszavazott  határozatot mindenképpen érvényre juttatják. Ha a nap folyamán  megjelenik a polgármester a hivatalban, akkor átadják neki a  dokumentumot (ha nem venné át, akkor ezt a tényt jegyzőkönyvben  rögzítik), ha pedig távol marad, akkor tértivevényes levélben kipostázzák azt a címére.

Móczár Béla szerint pár napig lehet bujkálni a határozat  következményei elől, de akármeddig nem. A szabályok szerint a  dokumentum kétszeri kipostázását követően a polgármester  távollétében is érvényt lehet szerezni a munkavégzés alóli  felmentésről szóló döntésnek - közölte a bizottsági elnök. Bartos  Sándor (Fidesz) általános alpolgármester ez esetben tanúk előtt  kinyithatja Mádly Zsolt irodáját. A szabályok értelmében a polgármester személyes holmija és a hivatalos iratok elkülönítése  után lepecsételhető az iroda.

Péntek este a fóti képviselő-testület tagjainak többsége úgy döntött, hogy a Mádly Zsolt ellen indított fegyelmi vizsgálat  zavartalan befejezése érdekében az eljárás végéig - legfeljebb 30  napig - a polgármestert felfüggesztik a munkavégzés alól. Ezen időszak alatt csak magánemberként és magánügyben mehet be a  hivatalba. Irodájából hétfőn reggel 8 órakor el kellett volna vinnie  a személyes holmiját, a város ügyeivel kapcsolatos iratokat pedig általános helyettesének kellett volna átadnia.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.