'Kuplerájt hagynak örökül'

A Fidesz szerint Bajnai "édes-bús búcsúbeszédében" levetette magáról a felelősséget. A KDNP szerint Bajnaiék kuplerájt hagynak örökül.

Navracsics Tibor szerint Bajnai Gordon hétfői parlamenti beszédében levetette magáról a felelősséget. A Fidesz frakcióvezetője a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva úgy fogalmazott: Bajnai Gordon "édes-bús búcsúbeszéde" azt juttatta eszébe, amikor az apa délután elmegy otthonról, a gyerekeket otthon hagyja játszani, és néhány intő szó kíséretében elmondja, legyenek jók.

'Csak így elmegy'

- Ha annyira kínozzák az ön által felsorolt problémák, miért nem folytatja közéleti pályáját? Csak így elmegy az üzleti szférába. Nem csodálom, hogy végül is úgy döntött, hogy ezt a frakciót ön nem vállalja fel - fogalmazott Navracsics Tibor, miután a békésebb tónusra számító, csalódott szocialista képviselők folyamatosan bekiabáltak neki.

'Önök tették tönkre'

A Fidesz frakcióvezetője az elmúlt tíz hónap kapcsán azt kérdezte: az elmúlt nyolv év során önök tették tönkre az országot, s most itt ön intelmeket fogalmaz meg az ország számára? Ön gazdasági miniszter volt - emlékeztetett a fideszes politikus. Azt is felrótta Bajnai Gordonnak, hogy politikai pályája elején, amikor EU fejlesztési miniszter volt, több milliós fejlesztési forrást ígért mindenkinek, ehelyett 2,5 milliós része van minden választópolgármak az államadósságból. Navracsics Tibor azt is megint szóvá tette, hogy leszakadtunk az EU-tól, de Közép-Európától is.

'Ne csapja be'

Aztán a Fidesz frakcióvezetője azt szegezte a miniszterelnöknek: "nem töltött be egyetlen választott tisztséget sem, az MSZP rendkívüli kongresszusa választotta meg". De Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde kapcsán arra is felhívta Bajnai Gordon figyelmét: a szocialisták számára a ciklus legnagyobb tanulsága az, miért vesztítették el a hitelességüket. Ezek után Navracsics Tibor azt tanácsolta a miniszterelnöknek:"Ne csapja be soha a választóit!" - Az egyetértés fontos, de felelősségnek is kell lennie. A tettekben van az erő, a felelősséget vállalni kell, azért is, hogy önök csődbe viték az országot. S ezért is különös, hogy ön előkelően távozik az üzleti szférába - zárta felszólalását Navracsics Tibor.

 

'Kuplerájt hagynak örökül'

Nem akart korszakot csinálni - fogalmazott ön -, de mégis egy sikertelen korszak emblematikus figurája maradt. Ez a korszak 2002-ben kezdődött, amikor a szocialisták "bevásárolták" magukat a hatalomba. Ez nem az ön korszaka, hanem Gyurcsány-korszak volt - Hargitai János, a KDNP frakcióvezető-helyettese reagált így a miniszterelnök felszólalására. A kereszténydemokrata politikus szerint ma "rendetlenség és kupleráj" van az országban, ezt hagyják örökül a következő kormányra. Magyarország versenyképtelenné és sikertelenné vált. Ezt az időszakot a gátlástalanság, a mindent elöntő korrupció jellemzi - hangoztatta Hargitai János, aki szerint Magyarország katarzisra vár, s ezt a katarzist az önök távozása hozza meg az ország életében- fogalmazott. Hargitai János végül azt mondta: a hibás kormányzati politika minden választópolgár életéből elvett egy évtizedet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.