A Fideszt 'nyomta' a Salgótarjáni Városi Televízió

A Salgótarjáni Városi Televízió egyik műsora megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló, és ezzel együtt a választási eljárásról szóló törvényt - olvasható a salgótarjáni Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) honlapján. A bizottság eltiltotta a televíziót a további jogszabálysértéstől.

A "Tisztasor" című produkció március 16-i műsora miatt Gusztos István magánszemély adott be kifogást, sérelmezve, hogy "a sorozat egésze, és ez a száma is minden kétséget kizáróan a Fidesz választási kampányába illeszkedik, annak céljait szolgálja".

Az OEVB többségi álláspontja szerint a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, időszerűnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie, a hivatkozott műsor azonban ennek nem felel meg.

Az OEVB - ugyancsak Gusztos István beadványára - korábban is foglalkozott már a "Tisztasor" című műsorral, de akkor azt mondta ki, hogy egy konkrét műsorszám önmagában nem alkalmas a jogszabálysértés tendencia-jellegének bizonyítására.

A fellebbezés után a Nógrád Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) sem állapított meg jogsértést az akkor kifogásolt március 1-jei adással kapcsolatban.

A TVB az első esetben azt írta: a műsorszámok elfogultságának vizsgálata "még idő előtti", "jelenleg nincs arra bizonyíték", hogy a tv a későbbiekben nem biztosít lehetőséget a többi jelölőszervezetnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.