A Fidesznek nem tetszik, hogy az MSZP a Jobbikkal közösen kezdeményez vizsgálóbizottságot

A Fidesz arra szólítja fel a szocialistákat, hogy korábbi ígéretüket betartva vonják vissza aláírásukat arról az indítványról, amelyet a Jobbik képviselői is aláírtak.

Az Index hírportál hétfői beszámolója szerint az MSZP kezdeményezésére az LMP és a Jobbik képviselői is aláírták azt az indítványt, amely vizsgálóbizottságot hozna létre az E.ON-vásárlás ügyében.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke tavaly decemberben Gyöngyösi Márton Jobbikos képviselő egyik felszólalása után azt mondta, még akkor sem működnek együtt a Jobbikkal, ha olyan ügy lesz, ami fontos Magyarország számára. Steiner Pál szocialista képviselő pedig Rogán Antal közlése szerint arról beszélt, hogy az MSZP semmilyen intézményes kapcsolatot nem tart fenn a Jobbikkal a jövőben, így nem vesznek részt a velük  közös országgyűlési kezdeményezésekben sem, egészen addig, amíg politikai irányváltás nem lesz a Jobbikban.

A Fidesz ezért felszólította az MSZP-t, hogy vonják vissza aláírásukat az indítványról, amelyen az antiszemita kijelentéseket tevő Gyöngyösi Márton aláírása is szerepel.

Vona Gábor szerint egy vizsgálóbizottság felállításához muszáj együttműködnie az ellenzéki pártoknak, még akkor is, ha a jobbikos politikusok nem szívesen szerepelnek MSZP-s képviselőkkel azonos listán.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai - más témában tartott - sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: azért támogatják az MSZP által kezdeményezett E.ON-vizsgálóbizottságot, mert ha az ellenzék fel akar állítani egy ilyen testületet, arra "a kormánytöbbség áldásos tevékenységének köszönhetően" nincs más lehetősége, csak az együttműködés, még ha "ez a gusztusunkkal ellen is való".

A pártelnök elismerte: "ő sem szívesen szerepel MSZP-s képviselőkkel azonos listán", és a Jobbik, ahogy minden másban, úgy ebben a kérdésben is azokat az embereket kívánja képviselni, akiknek a Fideszből és az MSZP-ből is elegük van. Emlékeztetett rá, hogy korábban is több esetben kezdeményeztek már az ellenzéki frakciók vizsgálóbizottságokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.