A fideszesek csak Draskoviccsal mennek az NNI-be

A Fidesz országgyűlési képviselői csak akkor mennek el a robbantásos felvételek megtekintésére a Nemzeti Nyomozó Irodába, ha az eseményen Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is részt vesz - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel, miután az NNI a sajtó és a pártok képviselőit meghívta a ma délutáni "bizonyítási eljárásra".

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint az Aradi utcai épületükben hétfő délután két órától lehetőséget teremtenek arra, hogy a pénteken az NNI által nyilvánosságra hozott, robbantást ábrázoló felvétel hitelességéről az üggyel foglalkozó újságírók és országgyűlési képviselők meggyőződhessenek.

A Fidesz sajtófőnöke megerősítette a meghívás tényét, ugyanakkor leszögezte: csak abban az esetben tudnak eleget tenni neki, ha az eseményen Draskovics Tibor is részt vesz, "hiszen pénteki sajtótájékoztatóján nem a Nemzeti Nyomozó Iroda, hanem ő beszélt terroristák próbarobbantásáról, vagyis neki kell tisztáznia az ügyet".
Havasi Bertalan hozzátette, várják az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, illetve az NNI mielőbbi közlését arról, hogy a tárcavezető ott lesz-e az eseményen.

Az NNI helyettes szóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta: az NNI továbbra is hangsúlyozza, hogy fenntartja szombati közleményében írtakat, és vállalja, hogy a témában szombaton és vasárnap megnyilatkozó országgyűlési képviselők személyesen is meggyőződhetnek a tájékoztatás hitelességét alátámasztó körülményekről és adatokról. Csécsi Soma hozzátette: az országgyűlési képviselők, illetve a médiumok képviselői - az ügyészség engedélyezése után - a büntetőeljárási szabályok betartása mellett tehetik ezt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.