A fideszes képviselő "lebohócozta" a választókat, majd letagadta

- Hát van itt a szomszédban szerintem elég sok bohóc - intett a debreceni választópolgárok felé Tasó László fideszes parlamenti képviselő. De később letagadta. Amikor a hangfelvételt lejátszottuk neki, azt mondta, provokáció történt.

Mintegy ötven-hatvan ember várta Bajnai Gordont, az Együtt 2014-PM Szövetség vezetőjét Debrecenben, a Jerikó utcában, ahol az ellenzéki Összefogás kampánycsapata tartott kitelepülést a szövetség új választási irodahelyisége előtt.

A volt miniszterelnök látogatására nemcsak a szimpatizánsok készültek, hanem a Fidesz is, ugyanis Tasó László parlamenti képviselő, Nyíradony város polgármestere, a Fidesz egyik debreceni képviselőjelöltje pontosan az Együtt rendezvényének idejére időzített egy sajtótájékoztatót ezzel a címmel: "a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy koalíció ismét a családok terheit növelné".

A fideszes képviselő sajtótájékoztatóját azonban két kisebb incidens is megzavarta. Kezdés előtt ugyanis a fotósok és operatőrök közül azt kérdezte tőle egy érdeklődő választópolgár:  

- Bohócot nem hoztak?

Mire Tasó visszakérdezett:

- Igény van rá? Hát van itt a szomszédban szerintem elég sok bohóc. (Erről a vagy.hu videója megtekinthető itt.)

Mivel a képviselő a Bajnaira váró választópolgárok felé intett a fejével, s ott nem láttam bohócjelmezbe öltözött embert, megkérdeztem tőle, hogy kik azok, mire Tasó László azt válaszolta:

- Aki kérdezi mindig.

- Én vagyok a bohóc? - tudakoltam tovább, mire Tasó azt felelte:

- Nem. Aki tőlem kérdezte.

- Az bohóc? Az egy választópolgár volt - vágtam rá, de erre Tasó már nem válaszolt. Hanem elkezdte a tájékoztatóját arról, hogy ha újra a baloldal jut hatalomra, akkor növekedni fognak a családok terhei, merthogy Gyurcsányék "összehangolt támadással" készülnek, s el fogják venni a Fidesz által a családok javára adott kedvezményeket. De szavait nem tudta végigmondani, mert odalépett hozzá egy idősebb, láthatólag fölzaklatott úr, s azt kérdezte:

- Hogy van az, hogy a Fidesz rendezvényein nincsenek ott az MSZP-sek, az MSZP-s rendezvényeken meg mindig megjelennek a fideszesek? Hát mindenkibe bele akarnak taposni, akibe csak lehet?! És jönnek ezzel a hülye dumával, ezzel a rezsicsökkentéssel!

Ezután kisebb szóváltás alakult ki a kérdező és az egyik fideszes aktivista között, amibe Tasó László nem szólt bele. A hangzavar után Tasó azzal folytatta, hogy a Fidesz a jövőben is a családok terheit szeretné csökkenteni. Kérdésemre, hogy e cél érdekében mikor csökkentik Európa legmagasabb forgalmi adóját, Tasó azt válaszolta:

- Ezt nem tudom megmondani, a számításokat nem ismerem.

A sajtótájékoztató után az Együtt szövetség szimpatizánsai körbevették Tasót, s arra kérték, hogy a fideszesek lehetőleg ne zavarják meg Bajnai Gordon rendezvényét. Tasó azt mondta, hogy nem ez a céljuk, s ő tiszteli a választópolgárokat. Kérdésemre, hogy akkor miért bohócozta le őket, Tasó azt felelte, ő ilyet nem mondott. Miután a választók előtt lejátszottam neki a felvételt, megrázta a fejét és közölte:

- Ez provokáció.

Itt tartottunk az érdekesnek indult beszélgetésben, amikor feltűnt Bajnai Gordon, akit nagy taps fogadott. A fideszesek közül többen bekiabáltak neki, de atrocitás nem történt, talán köszönhetően annak is, hogy a helyszínt nagy erőkkel biztosította a rendőrség, jelen volt Uzonyi Attila ezredes, Debrecen rendőrkapitánya is. Bajnai Gordon egy rögtönzött beszédet tartott, majd megbeszélést folytatott az Összefogás helyi aktivistáival a szervezet új irodájában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.