A fideszes képviselő 'lekancázta' a polgármester asszonyt

Tóth Imre fideszes önkormányzati képviselő egy blogbejegyzésében "lekancázta" Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét. Holott a képviselő önéletrajzában ez az első mondat: "1975-ben születtem, értelmiségi családban".

Tóth Imre, a Fidesz nyírbátori elnöke, önkormányzati képviselő, a város pénzügyi, ellenőrzési és gazdasági bizottságának elnöke egy idén júliusban írt blogbejegyzésében "lekancázta" Balla Jánosnét, Nyírbátor polgármesterét, aki 2010-ben MSZP-támogatással került a város élére.

A "Kanca kavar" című bejegyzésben - amely Tóth Imre saját képviselői honlapján található - a politikus többek között azt írja (a szöveget a központozási hibákkal közöljük): "A nyírbátori testületre jellemző, hogy a polgármester csak mondja és mondja végeláthatatlanul, ha valamelyik FIDESZ-KDNP-és képviselő meri venni a bátorságot, hogy kérdez, hozzászól, javasol egyből beindul a megalázás, leszólás, odamondás. A kardinális kérdésekben, ha a FIDESZ-KDNP nem szavazza meg az előterjesztést -az esetek döntő többségében a polgári oldal akarata érvényesül- beindul azonnal a polgármesteri kanca kavar és mint tudjuk azt a történelemből a bugyi háborúknak jó vége nincsen".

A "kanca" motívum később is feltűnik: "A testületi ülésre berendelt pribékek élükön az iskola jelenlegi gazdasági vezetőjével –előidézve ismételten a kanca kavart- hangosan szidta az édesanyjukat a képviselőknek és többször bemutatott nekik. Mindenki tudja jelenleg az iskolában a fej az igazgató és a gazdasági vezető a nyak. A nyak nagyon beizgult annak tudatában, hogy esetleg a pénzügyi bizottság is beleláthat a pénzes kártyáiba".

A fideszes képviselő sajátos megnyilvánulására nyírbátori asszonyok hívták föl a figyelmünket, akik szerint megdöbbentő, hogy "egy politikus ilyen hímtahó módon beszél politikai ellenfeléről, aki éppenséggel egy nő". Mint mondták, nem ezt várták volna egy képviselőtől, akinek az önéletrajzában ez az első mondat: "1975-ben születtem, értelmiségi családban".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.