A fideszes jelölt nyert Dunakeszin az időközi választáson

Benkő Tamás, a Fidesz jelöltje győzött a dunakeszi 7-es számú egyéni választókerületben tartott időközi képviselő-választáson, amire a korábbi képviselő halála miatt került sor - közölte a voksok összeszámlálását követően, vasárnap este a település jegyzője az MTI-vel.

Molnár György tájékoztatása szerint a 36,91 százalékos részvétellel zárult választáson a legtöbb, 563 voksot Benkő Tamás (Fidesz) kapta, így ő ülhet a város képviselő-testületében megüresedett helyre.

Mögötte Oláh Noémi független jelölt (az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség támogatottja) végzett 249 szavazattal, a harmadik helyet Bernát Kristóf jobbikos jelölt szerezte meg (168 voks), Feketéné Miczki Melindára (MSZP) 153-an szavaztak - mondta a jegyző.

A bő 40 ezer lelkes város képviselő-testülete jelenleg 14 főből áll: a polgármesterrel együtt kilencen a Fidesz, ketten az MSZP színeiben politizálnak, rajtuk kívül egy jobbikos és két független (egyikük az LMP-ből kivált) képviselő vesz részt a döntéshozásban. Hozzájuk csatlakozik a vasárnapi választás nyertese, a fideszes Benkő Tamás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.