A fideszes jelöltek győztek, az MSZP-sek és LMP-sek leszerepeltek

Debrecenben önkormányzati képviselőt, Püspökladányban polgármestert választottak a hétvégén. Mindkét időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltje győzedelmeskedett. Az MSZP és a Lehet Más a Politika csúnyán leszerepelt.

A Fidesz-KDNP jeltölje győzött tegnap a debreceni 9. számú választókerületben megtartott időközi önkormányzati képviselő-választáson. A szavazást azért kellett kiírni, mert a körzet korábbi képviselője, Győri Gyula a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik vezetője lett, így le kellett mondania mandátumáról. A vasárnapi szavazást a nem hivatalos eredmények szerint hat induló közül Komolay Szabolcs, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg 445 szavazattal, a voksok mintegy 47 százalékával. A második helyen egy független jelölt végzett, a Jobbik jelöltje harmadik lett, az MSZP jelöltjére leadott negyven szavazat csak a negyedik helyre volt elég, ötödik helyen egy másik helyi baloldali szervezet, a DISZ politikusa végzett. A hat induló közül a legkevesebb voksot - összesen 31 szavazatot - a Lehet Más a Politika jelöltje kapta.

Ugyancsak a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb voksot a pöspökladányi időközi polgármester-választáson, amelyet Arnóth Sándor fideszes parlamenti képviselő, korábbi polgármester közlekedési balesetben bekövetkezett halála miatt írtak ki. A vasárnapi választáson négy induló közül a fideszes Dombi Imréné a szavazatok 42 százalékát kapta meg, így ő lett Püspökladány új vezetője. A polgármester-választással egy időben a város új parlamenti képviselőjéről is szavazhattak az állampolgárok, de az alacsony részvétel miatt ezt a választást meg kell ismételni. Az érvénytelen választáson is a Fidesz-KDNP jelöltjére szavaztak a legtöbben.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere vasárnap esti sajtótájékoztatóján azt mondta: a debreceni és a püspökladányi időközi választások eredménye azt mutatja, hogy az aktív szavazók nem fordultak el a kormánytól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.