A fideszes honatyák feneke belenőtt az autójukba?

Elutasította az LMP-s aktivisták panaszát az ügyészség, amely megalapozottnak találta a nyomozó hatóság gyanúját azzal kapcsolatban, hogy december 23-án a Kossuth téri parkolóban demonstrálók megsértették két autós személyes szabadságát. Hogy pontosan kikét, azt még nem tudni.

Az ügyészség elutasította azoknak az LMP-s képviselőknek a panaszát, akiket a nyomozó hatóság személyi szabadság megsértésével gyanúsít a december 23-ai Kossuth téri blokád miatt – adta hírül a magyarinfo.blog.hu.

A honlapon olvasható ügyészségi határozat szerint a parlamenti parkoló bejáratához magukat odaláncoló aktivistákkal szemben azért áll fenn a bűncselekmény alapos gyanúja, mert a demonstrációjuk alatt ketten nem tudtak kihajtani a parlamenti parkolóból. Hogy pontosan kikről van szó, azt a nyomozásnak egyelőre még nem sikerült felderítenie.

A nyilvánosságra hozott határozatból a honlapon azt a következtetést vonják le, hogy „az ügyészség szerint autóval járni a személyi szabadság része”. A gyanúsítást abból a szempontból is furcsának találják, hogy a parlamenti őrség egy idő után helyet biztosított az autók kijárására, így „a még fel nem derített személyeknek” legfeljebb 20 percet kellett várakozniuk a kijutásra.

Az ügyészségi határozat felveti azt a kérdést is: a személyi szabadságnak mióta része, hogy valaki kocsival járjon? „Ha nincs kocsid, akkor az ügyészség szerint csorbul a személyi szabadságod? Mi van a jogosítványszerzéssel? Ha a szabad mozgáshoz való jogról van szó, akkor mi történik, ha bezárták a BKV-pénztárt, de vannak ellenőrök a metrón? Végső kérdésünk pedig az: a kedves fideszes képviselőknek bele van nőve a segge az autóba?” – fogalmaz a magyarinfo.blog.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.