A Fideszben a gyerek az első

Meg kell becsülni a gyermeket nevelő szülőket, ezért vezettük be a családi adórendszert és az alacsony adókulcsot - jelentette ki Cseresnyés Péter fideszes nagykanizsai polgármester.

A Fidesz-KDNP pártszövetség célkitűzése, hogy a családokat anyagilag és erkölcsileg is megerősítse, ezt szolgálja a január 1-jétől igénybe vehető gyed extra is - mondta Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselő vasárnap Nagykanizsán, sajtótájékoztatón.

A dél-zalai város polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyed extra védelmében aláírásgyűjtést indítottak, mert meglátásuk szerint a szocialisták és szövetségeseik "nemcsak a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a rezsicsökkentést törölnék el, hanem a gyed extrát is elvennék a családoktól", ha hatalomra kerülnének. Erre a szándékra az a bizonyíték, hogy az ő politikájuk korábban is a pazarlásról és a megszorításról szólt, aminek mindig a családok látták kárát - tette hozzá Cseresnyés Péter.

A képviselő felidézte: Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának vezetője korábban arról beszélt, hogy kormányra kerülésük esetén eltörölnék a gyed extrát. A Gyurcsány-kormány megszorításaink többsége is a családokat érintette, Bajnai Gordon pedig miniszterelnökként "elvette" a 13. havi családi pótlékot és nyugdíjat. A Fideszben a gyerek az első, meg kell becsülni a gyermeket nevelő szülőket, ezért vezették be a családi adórendszert és az alacsony adókulcsot - jelentette ki Cseresnyés Péter.

Dömötör Mónika, a Fidesz Zala megyei nőtagozatának elnöke úgy fogalmazott: a gyed extrának köszönhetően egy anyának "nem kell választania karrier és gyermek között". Ez a családtámogatási forma ösztönzi a gyermekvállalást, hiszen testvér születése esetén a 2014 előtt született gyermekre is igénybe vehető. Többletjövedelmet is jelent a családoknak, mert a családi adókedvezménnyel "kétszeresére vagy akár háromszorosára növekedhet az a jövedelem, ami a családoknál marad" - mondta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.