A Fidesz vállalati jogászának nevezték Polt Pétert

Nem kapott érdemi válaszokat, ezért szerinte Polt Péter legfőbb ügyész inkább tekinthető „a Fidesz vállalati jogászának”, mintsem a vádhatóság vezetőjének – legalábbis Harangozó Tamás szocialista képviselő szerint.

Az MSZP politikusa az azonnali kérdések órájában faggatta az ügyészség vezetőjét a trafikmutyival kapcsolatosan, miután az ügyészség álláspontja szerint a vádhatóság nem indíthat pert a „dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésével” kapcsolatos, miniszter által jóváhagyott szerződésekkel szemben, mivel – állította korábban az ügyészség – hatáskörük nem terjed ki a miniszterek eljárására. Harangozó értetlenségének adott hangot, amiért a trafikpályázatok során bebizonyosodott visszaéléseket, illetve azok gyanúját nem vizsgálják a hatóságok. Itt többek között a szekszárdi hangfelvételre utalt, ahol a helyi fideszesek véleményezték az amúgy titkos pályázatokat, a benyújtók politikai hovatartozása szerint.

Polt Péter a parlamenti válaszában többek között azt mondta: hivatali visszaélést csak hivatalos személy követhet el, ebben az ügyben azonban ilyen nincs. A szocialista Harangozó Tamás ezután minősítette a „Fidesz vállalati jogászának” a legfőbb ügyészt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.