A Fidesz tudni akarja, honnan voltak Simonnak százmilliói

A jelenlegi legfontosabb magyar közügynek tartja a Fidesz, hogy tisztázódjon az MSZP-ből csütörtökön kilépett Simon Gábor "külföldre bújtatott vagyonának" eredete.

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a parlament mentelmi bizottsága hétfői ülésén Simon Gábornak és az MSZP-nek egyértelmű választ kell adnia arra, honnan származik a politikus ausztriai bankszámláján tartott mintegy 240 millió forintos vagyon.

A kormánypárti képviselő felszólította Mesterházy Attila MSZP-elnököt, gondoskodjon arról, hogy eddigi helyettese legyen jelen és adjon számot a pénz eredetéről a mentelmi bizottság tanácskozásán.

Ha ezt nem tisztázza, jogos az a feltételezés, hogy Simon Gábor erre a pénzre politikai kapcsolatai, MSZP-s elnökhelyettesi és képviselői tisztsége felhasználásával is szert tehetett - mondta Gulyás Gergely, emlékeztetve, hogy a politikus február 12-i hatállyal mond le parlamenti mandátumáról, így hétfőn még az Országgyűlés teljes jogú tagja lesz.

Szerinte ha Simon Gábor nem jelenik meg a mentelmi bizottság ülésén, azt bizonyítja, hogy az ügyben nemcsak neki, hanem a szocialista pártnak is titkolnivalója van. Az MSZP pedig nem tehet úgy, mintha Simon Gábor 12 évig nem lett volna a párt képviselője - fűzte hozzá.

Felhívta a figyelmet egyúttal arra, hogy Simon Gábor csak parlamenti képviselői minőségében 13-szor nyilatkozott vagyonáról az elmúlt években, a csaknem negyedmilliárdos összegről azonban sosem tett említést. A Fidesz politikusa cinikusnak nevezte, hogy Simon ezt jóhiszemű tévedésnek állítja be.

"Simon Gábor úgy járt eddig éhségmenetre, hogy közben annyi pénzt titkolt el, és akkora magánvagyonról nem tud számot adni, amennyi pénzért egy átlagbért kereső magyar ember 150 évig dolgozik" - fogalmazott.

A kormánypárt képviselőjétől megkérdezték a sajtótájékoztatón, amiről Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár beszélt csütörtökön, vagyis hogy a lakásukat devizahitelből vásárlók mellett a választás után komolyan meg kell fontolni, miként lehet azokon segíteni, akik gyakran munkaeszközként szolgáló gépkocsijukat is így vásárolták. Gulyás Gergely erre azt mondta: nem tud arról, hogy született volna ilyen döntés. Hozzátette, az eddigi kormányzati döntésekből egyértelmű volt, hogy elsősorban azoknak kell segítséget nyújtani, akiknek az ingatlanjuk került veszélybe a devizahitel miatt.

Az is felmerült a tájékoztatón, hogy a baloldali összefogás pártjai bejelentették: jogi lépéséket tesznek, mert álláspontjuk szerint törvénysértő módon, ingyenesen engedte át a kormány a Fidesznek a Magyarország jobban teljesít szlogent. Gulyás Gergely válaszul közölte: ha van védjegyoltalom, van védjegyjogosult is, aki szabadon rendelkezhet a védjegyről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.