A Fidesz szerint Orbán helyett Lázár tájékoztatott az ukrán helyzetről

A Fidesz szerint tájékozatlanok vagy hazudnak a baloldali összefogás pártjainak vezetői, ugyanis a kormányfő megbízásából már tájékoztatták az ukrán helyzettel kapcsolatban a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjait.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében ezt arra reagálva írta, hogy az ellenzéki összefogás pártjainak vezetői vasárnap felszólították Orbán Viktor miniszterelnököt, az ukrajnai válsággal kapcsolatban számoljon be a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt az ország és a határon túli magyar kisebbség védelméhez szükséges intézkedésekről.

"A Gyurcsány-koalíció tagjairól már többször kiderült, hogy össze-vissza beszélnek és hazudoznak, de most az is világossá vált, hogy tájékozatlanok" - olvasható a Fidesz közleményében, amely emlékeztet: múlt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár részletes tájékoztatást adott az ukrán helyzettel kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak.

Az ülésen részt vett az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, az Alkotmányvédelmi Hivatal és az Információs Hivatal főigazgatója, valamint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat első embere is. A közel másfél órás értekezleten átfogó, részletekbe menő beszámolót adtak az Ukrajnában kialakult helyzetről, a megtett intézkedésekről, a várható fejleményekről - írta a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A közlemény szerint a bizottság tagjai meggyőződhettek róla, hogy Magyarország biztonságban van, a rendvédelmi szervek teljes körűen felkészültek, folyamatosan figyelik és értékelik az eseményeket. Beszámolójukból az is kiderült, hogy szükség esetén Magyarország képes lesz segítséget nyújtani a bajba jutott embereknek.

Az ülést a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt vezette - idézi fel a Fidesz közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.