A Fidesz szerint Bajnait nem érdekli a nyugdíjasok helyzete

A Fidesz véleménye szerint a nyugdíjasok már megtanulták, hogy semmi jót nem jelent, ha Bajnai Gordon ajánlatot tesz nekik - reagált a kormánypárt az Együtt-PM szövetség vezetőjének vasárnapi, Balatonfüreden tartott előadására.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Bajnai Gordont valójában nem érdekli a nyugdíjasok helyzete, "ezt még a baloldali szociáldemokrata párt elnöke is megerősítette".

Az Együtt-PM szövetség vezetője a balatonfüredi Nyugdíj- és időskor kerekasztal-konferencián azt mondta, gazdaságpolitikai értelemben bűn, hogy a kormány megtiltotta a nyugdíj melletti munkavégzést. Az Együtt-PM szövetség ajánlata az idősödőknek című előadásában arról beszélt, hogy az időskorúak nem terhet jelentenek, hanem a nemzet tartalékát. Emellett azt ígérte, ha lehetőséget kapnak rá, 2014 után az idősek élettapasztalatára, bölcsességére építenek, partnernek kérik fel ezt a korosztályt.

A Fidesz szerint a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt ugyanakkor a megszorításokat leginkább a nyugdíjasok szenvedték meg. Egyetlen tollvonással egyhavi nyugdíjat vettek tőlük, a nyugdíjemelések elmaradtak, ezalatt a gáz árát háromszorosára, az áramét duplájára emelték - írták.

A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok a magyar emberek nyugdíj-megtakarításait külföldi pénztárak kezére játszották át, miközben az állami nyugdíjkassza az összeomlás szélére került - tették hozzá, hangsúlyozva, "ha a bukott baloldalon múlik, ma már a nyugdíjak kifizetése is veszélyben lenne". Meglátásuk szerint Bajnai Gordon "ma is előbb csökkentené a  bankárok, mint a nyugdíjasok terheit".

Arra is kitértek, hogy a Fidesz nemcsak szavakban, hanem tettekben is a nyugdíjasok mellett áll. Mint írták, a jelenlegi kormány infláció fölött emelte a nyugdíjakat, lehetővé tette a nőknek, hogy 40 év munka után nyugdíjba vonulhassanak, a kommunista diktatúra áldozatainak pedig nyugdíjjárulékot biztosít. A nyugdíjasok mindennapi megélhetését rezsicsökkentéssel segítik - hangsúlyozták. Csökkent a gáz, az áram, a távhő, a vízdíj, a csatornadíj, a szemétszállítás, a PB-gáz, a szippantott szennyvíz és a kéményseprés díja. A fűtési szezontól pedig további 11,1 százalékkal csökken a gáz, a távhő és az áram ára - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.