A Fidesz szerint Bajnai Gordon be akarja csapni a kis keresetűeket

A Fidesz szerint Bajnai Gordon nem mond igazat és be akarja csapni a kis keresetűeket, amikor adóterveiről beszél, hiszen valójában adóemelésre készül.

Ezt Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője mondta pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az Együtt-PM vezetőjének napközben tett nyilatkozatára reagált. Bajnai Gordon azt mondta, az egykulcsos személyi jövedelemadó a társadalom felső tíz százalékának kedvezett, ezért a volt kormányfő arra szólította fel a kabinetet, hogy hagyja abba az "adóámokfutást".         

A Fidesz szóvivője ezzel szemben úgy fogalmazott, Bajnai Gordon "fájni fog programja" a kis keresetűek adóemeléséről szól. Selmeczi Gabriella szerint az ellenzéki politikus ismét a magyarok teljesítményét vitatta és "sajátját hamisította".     

Selmeczi Gabriella szerint a magyarok egyszer már megtapasztalhatták, mit jelent az, ha a "Gyurcsány-Bajnai szövetség" kormányoz: 7 százalékos gazdasági visszaesést, megduplázódó munkanélküliséget, sorozatos megszorításokat, egekig emelkedő rezsiárakat és magas, 40 kulcsos adóval terhelt fizetéseket.

Aláhúzta, Bajnai Gordon állításával szemben el akarja venni a kis keresetűektől a családi adókedvezményt és Európa legalacsonyabb, 16 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsát is. Mindezek miatt megint a kis keresetű családok innák meg Bajnai Gordon kormányzásának levét, miközben a "külföldi bankok zsebeit újra teletömnék" - fogalmazott.

A jelenlegi családi adórendszer ezzel szemben a kis keresetűek és gyermeket nevelők mellett a gazdasági fejlődést is támogatja - fejtette ki a szóvivő, hozzátéve: a jelenlegi adórendszer bebizonyította, képes előrevinni Magyarországot: hozzájárult a gazdasági fordulathoz és a várakozás feletti növekedéshez.

Selmeczi Gabriella kiemelte azt is, hogy a baloldali kormányzás idejével szemben ma csökken a munkanélküliség, huszonegy éves csúcsára került a foglalkoztatottság és tartósan nőnek a reálbérek. Az elmúlt években több százmilliárd forint maradt a magyar családoknál az adókedvezményeknek köszönhetően, a jövő évtől pedig tovább csökken a kis keresetűek adója - fűzte hozzá. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.