A Fidesz összevonná a közmédiumokat

Kormányra kerülve a Fidesz megszüntetné a közmédiumok mai különállóságát, az MTI-t pedig bezárná - adta hírül csütörtökön az Index.

Azt régóta sejteni lehet, hogy az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió valamiféle összevonása szerepel a Fidesz tervei között. Az újdonság inkább az az értesülés, amely szerint „az MTI-t egy néhány fős kormányzati hírügynökséggel helyettesítenék". A portál tudni véli, hogy az MTI archívumát az Országos Széchenyi Könyvtár kapná meg, miként azt is, hogy a hírügynökség bezárásának ötlete Orbán Viktortól, a Fidesz elnökétől származik.

„Mit szólnak a felvetéshez?", kérdeztük az érintetteket.

- A „mi lesz ha" típusú találgatásokkal nem foglalkozom. Az MTI ma is és a jövőben is a hatályos jogszabályok szerint fog működni - szögezte le lapunknak Vince Mátyás elnök. Hozzátette: őt senki nem kereste meg a Fideszből az MTI-re vonatkozó tervekkel. - Egy kísérleti léggömb az írás, mert nem konkrét személyre hivatkozik.

- Egyes, a médiával foglalkozó, politikához közeli, háttérbe húzódott személyek próbálják tesztelni a közvéleményt - ez már Cselényi László, a Duna Televízió elnökének véleménye. Közölte, hogy a Fidesz elnökét sokkal bölcsebb embernek tartja annál, semmint hogy leendő miniszterelnökként „ilyen zagyvasághoz adná a nevét és hozzájárulását", és „szembe menne a média világával".

A Fidesz szűkszavú közleményben reagált a hírportál írására: „az Index ismét rossz informátort választott. A Fidesz nem szándékozik megszüntetni a Magyar Távirati Irodát."

A közmédiumok összevonására vonatkozó terveket tehát nem cáfolták.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.